Knižní novinka - Moji milí...

18.04.2008 00:00

Sedmá kniha z edice Letokruhy přináší průřez tvorbou čestného náčelníka Junáka a velkého propagátora roverského putování životem, Václava Břicháčka – Giganta. Ačkoliv mnohé z uvedených

textů vznikly před několika lety, i v dnes v nich nalézáme aktuální a živé úvahy. Své si v knize najde čtenář z pozice skautského vůdce, dospívajícího rovera, nastávajícího rodiče či manžela, pedagoga i „obyčejného" člověka hledajícího správný směr pro svou cestu životem.

Konkrétně v knize najdete 20 různých textů rozdělených do tří tématických kategorií:

  • O výchově dnes a zítra
  • Roverské putování
  • Několik kapitol ze skautské metodiky

V první části najdeme hlavně texty psané s určitým nadhledem a odstupem, jako například „Svojsíkovská tradice“, „Životní cesty včera a zítra“ nebo „Budoucnost výchovy“. Na druhou stranu nechybí ani aktuální a osobní pohled na některé ze současných událostí, jako například v článku „Jamboree 1947 – 2007“.

V druhé části jsou velmi zajímavé a aktuální úvahy věnovány nejen celému roverskému věku, ale obzvláště jeho konci a dalšímu pokračování. Pokud Vás toto téma zajímá, určitě si přečtěte texty s názvy „Změna v životě jedince“ a „Oblouk životní pouti“. Pokud vás spíše než jeho hranice zajímá vlastní roverský věk z různých pohledů, věnujte pozornost článku „Věk roverský“.

Třetí část je ze všech nejkonkrétnější a úzce se dotýká témat, které právě teď řešíme při vedení oddílů nebo středisek, a to například v textech „O věku předškolním“, „Přátelské hry“, „Odměny – bodování – radost“, „Obrazovka a my“ nebo třeba „Několik úvah o táboře“.

Jenže tři části nejsou všechno. Na konec knihy jsou připojeny tři originální roverské aktivity: „Úspěch a neúspěch“, „O kladném myšlení“ a „Nezlobím se zbytečně?“. Určitě je neváhejte vyzkoušet.

Kniha je k objednání na e-obchodě za 99,–

Objednávejte

 

Kontakt

Junák, TDC

tdc@junak.cz

Senovážné nám. 24
116 47 Praha 1
IČO: 649 349 26

+420 234 621 223
+420 777 663 997

Vyhledávání

© 2008 Všechna práva vyhrazena.

Vytvořte si webové stránky zdarma!Webnode